Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Buurt-UTO van gerecycled plastic

Door: Floortje Bijvoet
20 juni 2020

Picknickbankje UTO (ontwerp van Floortje Bijvoet) kan gemaakt worden van plastic afval. Trommel je buurtgenoten op en start met inzamelen!

De start
Een jaar geleden ben ik gestart als product designer. Sindsdien timmer ik letterlijk en figuurlijk aan de weg. Ik werk o.a. aan de realisatie van mijn ontwerp 'UTO'. Dit is een multifunctioneel meubelstuk waarop je elkaar kunt ontmoeten.

Realisatie
Ik hoopte UTO al eerder op de markt brengen, maar ik heb nog geen samenwerking kunnen vinden en Covid-19 is daarbij niet helpend. Ik overweeg om alles zelf te doen, maar dat is best ingewikkeld als starter. Toevallig stuitte ik op Buurtbudget Zuid. Dit bracht mij op een nieuw idee.

Een nieuw idee
Wat als ik een speciale editie van UTO lanceer (een primeur!) in de vorm van een buurtproject in mijn eigen omgeving?

Waarom:
Dit kan een super duurzaam, leuk en sociaal project worden dat mogelijk ook leidt tot positieve aandacht voor mijn ontwerp(en).

UTO als buurtproject, stappenplan:
1. Trommel je buurtgenoten op.
2. Start met het verzamelen van afvalplastic.
3. Laat het afvalplastic omsmelten tot onderdelen voor UTO. Hoe meer buurtbewoners meedoen hoe langer de bank wordt!
4. Ontmoet elkaar met UTO.

Wil jij een UTO in je buurt? Stem dan op dit project!

Bekijk hier de video van het prototype van UTO: https://www.linkedin.com/posts/floortjebijvoet_uto-firstprototype-furniture-activity-6570624851059449856-CnLl

Argumenten

Argumenten voor

Floortje Bijvoet | 2 juli 2020 14:47

Hierbij het filmpje dat ik voor dit project maakte: https://www.linkedin.com/posts/floortjebijvoet_uto-recycle-local-activity-6684143337370353664-5FwIpauline schombs | 5 juli 2020 20:42

Het is een geweldig ontwerp waar ik graag van zou genieten. En wat is er leuker dan dat samen met al m’n buren te doen! Een geweldige buurt verdient een geweldig bankje, of andersom ;)Argumenten tegen

Janna Marcella | 1 juli 2020 15:39

Helaas erg tegen. Plastic slijt. En laat constant microplastic los in het milieu. Deze banken staan buiten en slijtend dus door wind, regen, gebruik.
Deze microplastics komen in de grond, het water en in de lucht. En adem je ook weer in.
Gerecycled plastic is niet de oplossing en wil je ook niet willen. Je verlengd de slijtage alleen maar, totdat het product uiteindelijk verbrand wordt.
Slecht voor het milieu, slecht voor je gezondheid.

Floortje Bijvoet | 2 juli 2020 12:46

Hoi Janna, Bedankt voor je reactie. Ik vind een duurzame materiaalkeuze ontzettend belangrijk! Ik verwacht dat dit project juist positief zal bijdragen aan een duurzame, sociale, bewuste en leuke stad. Er wordt veel geschreven over wat 'goed' en 'slecht' is. Volgens mij bestaan beiden niet, maar stilzitten is geen optie. Uiteindelijk hebben we hetzelfde einddoel. Stuur mij anders een berichtje op LinkedIn zodat we van elkaar kunnen leren!? Liefs Floortje BijvoetLogin om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel